De ‘volgende Erling Haaland’ lijkt dichtbij Chelsea te zijn

Chelsea wordt een van de drukste Premier League-clubs in de transferwindow van januari, nadat ze in de zomer bijna 300 miljoen pond hebben uitgegeven aan acht nieuwe aanwinsten. Sinds de overname van Boehly-Clearlake Capital in de zomer hebben The Blues de investeringen in hun academisch team enorm opgevoerd, met meer dan 30 miljoen pond voor onder meer Cesare Casadei en Carney Chukwuemeka.
FSG is misschien gesterkt in hun ambities om Liverpool te verkopen. Ondertussen lijkt de ‘volgende Erling Haaland’ dicht bij een Premier League transfer. De reputatie van Molde als talentenfabriek kreeg een boost door de opkomst van een zekere Erling Haaland, en het volgende pareltje dat klaar is voor een dure overstap naar de grote competities lijkt de Ivoriaanse international David Datro Fofana te zijn.
Volgens transferexpert Fabrizio Romano hebben Molde en The Blues een akkoord bereikt over een bedrag van ongeveer 8,6 miljoen pond voor Fofana, die wordt vergeleken met Erling Haaland vanwege zijn geweldige staat van dienst bij de Noorse club.
Erling Haaland brak in Noorwegen door en Chelsea hoopt dat Fofana zich net zo snel en op hetzelfde niveau kan ontwikkelen als de ster van Manchester City. Chelsea zal naar verwachting meer dan 10 miljoen euro (8,6 miljoen pond) betalen voor Fofana, die naar verluidt onlangs in gesprek was met Graham Potters voormalige club Brighton. De Ivoriaan heeft zelfs eerder toegegeven dat hij voor Chelsea wil spelen, ook al weet hij niet precies waar zijn liefde voor de Blues vandaan komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *