Erling Haaland hoeft niet te kalmeren

De strijd tussen Erling Haaland en Ben Godfrey is precies wat we graag zien in de Premier League. De twee waren de hele wedstrijd bezig toen Manchester City en Everton zaterdag in hun laatste wedstrijd van 2022 met 1-1 gelijk speelden.
Pep Guardiola zei dat hij Erling Haaland niet zal zeggen dat hij moet kalmeren op het veld, ondanks zijn gevecht met Everton-verdediger Ben Godfrey op zaterdag. Haaland leek af en toe boos op Godfrey tijdens het 1-1 gelijkspel in het Etihad Stadium en kreeg in de eerste helft een strafblad voor een zware aanval op Vitalii Mykolenko. Guardiola zei dat hij Haaland liever geanimeerd dan emotieloos ziet en voorspelde dat hij donderdag tegen Chelsea opnieuw een fysieke wedstrijd te wachten staat.
Na de wedstrijd, die in 1-1 eindigde, prees de Everton-man de topscorer van de Premier League en gaf hij toe dat hij hem van streek had gemaakt. “Het zal altijd moeilijk zijn,” zei Godfrey. “Ik hoef je niet te vertellen dat Erling Haaland een goede speler is. Ik moest gewoon mijn werk doen.”
Haaland’s tempo en kracht is een nachtmerrie geweest voor zowat iedereen die hij tegenkwam. Godfrey probeerde dat tegen te gaan door fysiek met hem te zijn op Goodison Park en hij slaagde erin om onder zijn huid te kruipen.
Haaland heeft al 21 doelpunten gemaakt in de competitie, en 27 in alle competities in slechts 21 wedstrijden. Maar leek het risico te lopen op een eerste rode kaart toen hij door Everton werd geliquideerd en Guardiola vindt dat er een evenwicht moet worden gevonden in termen van het behouden van voldoende kalmte om zijn rol op het veld te spelen.
De woede van Haaland werd ongetwijfeld ingegeven door het feit dat zijn ploeg niet won, waardoor Arsenal verder weg kwam aan de top van de Premier League.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *