Haaland gaat in heel Europa spelen

Nadat Erling Haaland twee keer had gescoord in zijn eerste competitiewedstrijd na de WK-pauze, beschreef een Britse krant hem als “Head and shoulders above the rest”. Het was een verwijzing naar het opvallende lange blonde haar van de Noor en een populair shampoomerk. De Noor tekende een contract voor vijf jaar, hoewel men denkt dat er minstens één ontsnappingsclausule is die hem eerder zou kunnen doen vertrekken en zijn vader heeft geen geheim gemaakt van de ambities van zijn zoon om in heel Europa te spelen.
Haaland wordt nu vertegenwoordigd door Pimenta, die prominent aanwezig was in Raiola’s agentschap. Pimenta benadrukte dat Haaland vrij is om zijn nieuwe club te verlaten, maar weigerde in te gaan op het bestaan van een vrijwaringsclausule van 200 miljoen euro (175,5 miljoen pond; 194 miljoen dollar), die volgens The Athletic in werking treedt vanaf de zomer van 2024.
Vorige maand beweerde Barcelona-voorzitter Joan Laporta dat zijn ploeg Haaland in de gaten hield, ook al waren ze momenteel blij met spits Robert Lewandowski. La Liga chef Tebas heeft nu echter gezegd dat slechts één club in Spanje zich Haalands totale pakket van transfersom en salaris kan veroorloven. De strijd om zijn handtekening tussen Madrid en Barca werd omschreven als een oorlog tussen de clubs.
Pimienta vertelde over de huidige marktwaarde van Haaland: “Voor mij is Haaland 1.000 miljoen euro waard. Misschien gaat niemand dat betalen, maar het is het potentieel dat hij heeft als hij bij een club aankomt.
Het zijn ook niet alleen Engelse records die Haaland op zijn pad van vernietiging heeft. Kijkend naar de beste seizoensrecords ooit in Spanje’s La Liga, Italië’s Serie A, Duitsland’s Bundesliga en Frankrijk’s Ligue 1, klimt Haaland snel in de gecombineerde recordboeken van Europa’s Big Five competities. Na 86 goals in 89 wedstrijden bij Borussia Dortmund heeft Haaland dit seizoen in 27 optredens voor City een ongelooflijke 31 goals gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *