Haaland in vorm sinds zijn terugkeer

Erling Haaland zei dat het missen van het WK een “irritatie en motivatie” was die hem “een beetje gek” maakte, nadat hij de eerste speler werd die 20 Premier League doelpunten maakte vóór januari door twee keer te scoren in de 3-1 overwinning van Manchester City tegen Leeds op Elland Road.
20 doelpunten in 14 competitiewedstrijden is ongekend in de geschiedenis van de Engelse Premier League. Het is een geweldige prestatie voor een speler die pas afgelopen zomer naar deze divisie verhuisde. In een competitie waar veel grote spelers zijn gekomen en moeite hadden om hun draai te vinden, maakt de Noor er zijn speeltuin van.
Haaland in vorm sinds zijn terugkeer. Hij zei: “Het is fantastisch om te winnen en fantastisch om terug te zijn, dus ik ben echt blij. Ik had niet verwacht dat het zo zou zijn. Maar wat kan ik zeggen? Ik ben trots en hongerig naar meer. We moeten blijven winnen.”
Haaland is 22 jaar oud en heeft de wereld aan zijn voeten. Met zijn meest recente wapenfeit overtrof de Noor verschillende namen uit de Premier League. Hij heeft 20 doelpunten in slechts 14 competitiewedstrijden. Na de wedstrijd gaf Haaland op Amazon Prime toe dat hij zichzelf een doel heeft gesteld en hongeriger is dan ooit nadat hij de laatste weken thuis zat.
Geen enkele speler heeft ooit 40 doelpunten gemaakt in een Premier League seizoen – Alan Shearer en Andy Cole hebben samen het record met 34 doelpunten in een seizoen – maar Haaland is nu op weg om die barrière te doorbreken. Hij voegde eraan toe dat hij een doelstelling heeft voor het seizoen, maar benadrukte dat hij die privé zal houden tot hij die bereikt heeft.
Het beste nieuws is dat hij nog maar net begonnen is. Let op, er zullen in de nabije toekomst nog meer records sneuvelen, want voor Erling Haaland is het breken van records een hobby geworden.
Manchester City heeft nog steeds vijf punten achterstand op Premier League-leiders Arsenal met nog 13 wedstrijden te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *