Haaland moet nog het net vinden in een droog 2023

Door de invloed van Kevin de Bruyne af te remmen en Erling Haaland uit de wedstrijd te halen, is Ten Hag Pep Guardiola te slim af geweest. Manchester City kreeg slechts één schot op doel in de derby op Old Trafford. Pep Guardiola omschreef hun spel in het aanvalsvak als “losgeslagen”. Ten Hag heeft geweldig werk verricht met de ploeg tot nu toe. Hij verdient enige waardering voor de manier waarop degenen die als invaller komen, dat doen met honger in hun buik.
United won de wedstrijd met 2-1 en pakte de drie punten. Haaland, die dit seizoen in alle competities 27 keer heeft gescoord, was de hele wedstrijd grotendeels anoniem en schoot gedurende de hele 90 minuten niet op doel.
Fans van de rivalen maakten van de gelegenheid gebruik om de centrumspits op sociale media brutaal te bespotten. Sommigen stelden zelfs dat Manchester City slechter af lijkt te zijn met hem in het team. Het is een grote koerswijziging in vergelijking met Haaland, die zijn City-carrière begon als absoluut onstuitbaar, en nu een beetje verloren lijkt in de frontlinie van Pep Guardiola. Haaland zakte steeds dieper weg op zoek naar aanrakingen, maar City had moeite om voorbij hem lopers los te laten of de bal in gevaarlijke gebieden te krijgen.
Toen Shaw specifiek werd gevraagd naar het stoppen van Haaland, voegde hij eraan toe: “Het gaat niet alleen om mij en Raphael [Varane], maar om het hele team. We verdedigden zo, zo goed.”
Haaland heeft nog 21 goals op zijn naam staan uit 16 Premier League wedstrijden tot nu toe. Hij heeft zes doelpunten voorsprong op Tottenham Hotspur-talkman Harry Kane in de race om de Gouden Laars. Hij mag dan wel drie doelpunten hebben gemaakt aan het einde van 2022 in overwinningen op Leeds en Everton, maar hij moet nog het net vinden in een droog 2023 tot nu toe, met de Manchester derby nederlaag de derde opeenvolgende wedstrijd waarin hij niet scoorde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *