Haaland’s volgende club wordt waarschijnlijk eerder PSG dan Real Madrid

Erling Haaland is een revelatie sinds zijn komst naar Manchester City, met 25 goals in slechts 19 wedstrijden – negen meer dan drievoudig Golden Boot-winnaar Harry Kane. De aanvaller heeft een uitzonderlijke start van zijn carrière gekend. Voordat hij vorig jaar voor Man City tekende, scoorde hij al bij Red Bull Salzburg en Borussia Dortmund.
De Manchester City-spits maakte zijn vierde treffer van het seizoen in de 3-0 overwinning op Wolverhampton Wanderers, waardoor hij nog maar één slag verwijderd is van Alan Shearers record van vijf hattricks in één Premier League-campagne, gevestigd in 1995/96.
Haaland is al op een derde van de weg om Man City legende Sergio Aguero’s totale record van 12 Premier League hattricks te evenaren, ondanks het feit dat hij 256 wedstrijden minder heeft gespeeld in de competitie dan zijn Argentijnse voorganger. Zijn ongekende prestaties hebben Betfred al meer dan 1 miljoen pond gekost, terwijl ook Sky Bet, Coral en Ladbrokes hun quoteringen drastisch hebben aangepast naar aanleiding van de vorm van de Noorse international.
Vorig jaar kwam er in Spanje veel ophef over het feit dat Real Madrid de spits in de toekomst zou willen contracteren en er waren geruchten over een Real Madrid-specifieke vrijwaringsclausule in zijn huidige contract. De toekomst van de 22-jarige Haaland is vaak het onderwerp van veel speculaties, waarbij Real Madrid er duidelijk op gebrand is de Noor ooit te contracteren en de aanvaller via zijn vader heeft toegegeven dat ook hij het ooit elders zou willen proberen.
Jacobs merkte later op dat Haaland tegen 2024 wel eens 200 miljoen euro waard zou kunnen zijn. Wat interessant zal zijn bij deze specifieke waardering is hoe dicht de clausule uiteindelijk bij de werkelijke marktwaarde van Haaland in 2024 zal liggen.
De komende weken en maanden zullen alle ogen gericht zijn op de nummer 9 en zijn jacht om zijn plaats in de folklore van de Premier League veilig te stellen. Hoewel Haaland het goed naar zijn zin heeft bij Man City, denkt Jacobs over de mogelijke volgende club van de spits eerder aan PSG dan aan Real Madrid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *