Jude Bellingham heeft hogere transferwaarde dan Haaland

De pagina’s met transfergeruchten staan vol met verhalen over de volgende bestemming van Jude Bellingham. De 19-jarige Engelse middenvelder van Borussia Dortmund is op dit moment het populairste object in het wereldvoetbal, en zou zelfs meer waard kunnen zijn dan Kylian Mbappe en Erling Haaland. Borussia Dortmund-middenvelder Jude Bellingham heeft momenteel met meer dan 183 miljoen pond de hoogste transferwaarde in het voetbal, zo blijkt uit onderzoek van het International Centre for Sports Studies (CIES).
De ranglijst van het CIES Football Observatory bevat de top 100 van spelers wereldwijd. Het CIES zegt dat de huidige transfer window waarschijnlijk de window is waarin Bellinghams club, Borussia Dortmund, de meeste winst kan maken.
De 19-jarige speler is de afgelopen seizoenen in geweldige vorm geweest voor Borussia Dortmund en Engeland en hij is dit seizoen al meerdere malen aanvoerder geweest van de Duitse club.
Bellingham heeft zich bij Birmingham City verder ontwikkeld en het is mogelijk dat hij later dit jaar terugkeert naar Engeland.
De val van Mbappe van de eerste naar de derde plaats komt waarschijnlijk doordat zijn contract in 2024 afloopt. Zijn waarde is de afgelopen zes maanden met ongeveer 20 miljoen dollar gedaald, maar bij een nieuwe deal met PSG zou hij waarschijnlijk weer bovenaan de lijst komen te staan.
De lijst schat de waarde van spelers door rekening te houden met prestaties, leeftijd en contracten, wat verklaart waarom Bellingham en Foden boven de nummer drie Kylian Mbappe staan, wiens contract bij Paris Saint-Germain in de zomer van 2024 afloopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *