Wordt Manchester City beter zonder Haaland?

Manchester City heeft nu misschien wel grotere zorgen dan de wederwaardigheden van een spits met 25 doelpunten in de Premier League, maar de Haaland-paradox wordt een van de leukste subplots van een ongewoon seizoen. Ze staan er qua doelpunten niet beter voor dan vorig seizoen, wat suggereert dat Haaland alle doelpunten maakt, maar dat de spelers rondom hem eronder lijden.
De Noorse international is de laatste weken het mikpunt geweest van kritiek. Sommige pundits zetten vraagtekens bij zijn invloed op de manier waarop Man City speelt. Ex-City ster Dietmar Hamann heeft talkSPORT zelfs verteld dat hij niet gelooft dat Guardiola de Scandi goal god ooit heeft willen tekenen, en beweert: “Ik heb nooit gedacht dat hij naar City zou gaan, omdat hij een speler is die Guardiola nooit heeft gewild. De club tekende de spits alleen vanwege de winst die ze in de toekomst op hem konden maken.” En te midden van de kritiek op zijn prestaties ontstaan er naar verluidt grote scheuren tussen de spits en Pep Guardiola. Een vernietigend rapport wees er zondag op dat een ‘scheiding’ tussen Haaland en City aanstaande is.
Ferdinand zei in Vibe met Five: “Ik zie sommige mensen zeggen dat hij Man City slechter heeft gemaakt. Ik weet niet hoe je 25 goals in een team kunt stoppen en het maakt je slechter,” zei hij. “Ik kan er niet bij, gewoon niet.”
De prijs die ze hebben betaald voor Haaland’s goals is het opgeven van de controle over het middenveld. En die prijs is te hoog voor een team met het ethos van Manchester City. De speelstijl van Haaland is iets wat zelden voorkomt in een team van Guardiola, vooral bij City, dus ondanks de records zou hij het team in het algemeen kunnen belemmeren, zoals zowel Carragher als Hamann de laatste tijd welsprekend hebben samengevat.
Haaland is ervan overtuigd dat zijn “volgende uitdaging in La Liga zou zijn” met Real Madrid en Barcelona die de Noor graag willen hebben, hoewel “het financieel een onhaalbare mogelijkheid lijkt” voor de laatste.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *